Over M&M

Pianoduo Marten & Marte bestaat uit Ruben Tekelenburg en Marte Gerritsma. Het duo concentreert zich met name op quatre mains muziek uit de 20e en 21e eeuw. Ze besteden bij de concerten veel aandacht aan een levendige toelichting rondom de stukken.

Ruben en Marte hebben elkaar leren kennen op het ArtEZ conservatorium, waar ze samen met nóg twee pianisten het Horizonkwartet hebben opgericht, een kwartet van vier pianisten. Later is daaruit Pianoduo Marten & Marte ontstaan.

Door de jarenlange samenwerking zijn Marten & Marte bijzonder goed op elkaar ingespeeld. Ze storten zich bij het samenspelen met heel veel energie en plezier op de muziek en proberen er een zo sfeervol, spannend en meeslepend mogelijk verhaal van te maken. Om dit nog beter over te kunnen brengen aan ons publiek, vertellen ze bij concerten ook graag over de stukken. 
 

Waarom heten Ruben en Marte nu samen Pianoduo Marten & Marte? Omdat Rubens tweede naam Marten is! De welluidende combinatie Marten & Marte vroeg erom om tot naam van het pianoduo te worden uitgeroepen. 

Over Marte Gerritsma

Op vijfjarige leeftijd begon Marte (1988) met pianolessen. Ze viel in de prijzen bij jeugdconcoursen zoals het Haydn Muziek Festival en het Prinses Christina Concours. In 2007 begon ze haar pianostudie bij Martyn van den Hoek aan het conservatorium van Utrecht, waar ze in 2011 haar bachelor met onderscheiding behaalde. Haar master volgde ze aan het ArtEZ conservatorium bij Frank van de Laar en ze sloot deze met een 9 af. Tegenwoordig speelt Marte in meerdere kamermuziekensembles en is ze actief als pianodocente. Lees meer op www.martegerritsma.nl

Over Ruben Tekelenburg

Ruben Tekelenburg (1990) gaf in 2006 zijn eerste solorecital en won in dat jaar de Gulden Jeugd Keper, een prijs voor aanstormend jong talent. Vanaf 2008 volgde Ruben de vooropleiding voor het conservatorium en behaalde hij prijzen bij onder andere het JMCO en het Prinses Christina Concours. Vanaf 2010 volgde Ruben de opleiding klassiek piano aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Zijn bachelor- en masterexamens werden met een 9 beoordeeld. Twee jaar na zijn eindexamen kwam Ruben weer terug bij ArtEZ, maar ditmaal als docent. Lees meer op www.rubentekelenburg.nl.