Over M&M

Wij (Ruben Tekelenburg en Marte Gerritsma) vormen sinds 2019 pianoduo Marten & Marte, maar we spelen eigenlijk al veel langer samen. We hebben elkaar leren kennen op het ArtEZ conservatorium, waar we samen met nóg twee pianisten het Horizonkwartet hebben opgericht. Dit bijzondere piano-ensemble is tot op de dag van vandaag ook nog actief. 

Door de jarenlange samenwerking zijn Marten & Marte bijzonder goed op elkaar ingespeeld. We storten ons bij het samenspelen met heel veel energie en plezier op de muziek en proberen er een zo sfeervol, spannend en meeslepend mogelijk verhaal van te maken. Om dit nog beter over te kunnen brengen aan ons publiek, vertellen we bij concerten ook graag over onze stukken. We concentreren ons vooral op componisten uit de 20e en 21e eeuw.
 
En waar komt de naam Marten & Marte eigenlijk vandaan? Ruben heeft bij zijn geboorte een doopnaam meegekregen, meer zeggen we niet. 

Over Marte Gerritsma

Na een aantal jaar zeuren mocht Marte Gerritsma op haar vijfde op pianoles. In de periode van 1997 tot 2006 had ze les van Ellen Dijkhuizen. In 2007 begon ze aan het conservatorium in Utrecht haar pianostudie bij Martyn van den Hoek. Ze behaalde daar in 2011 haar bachelordiploma met onderscheiding. In januari 2017 sloot ze aan het ArtEZ Conservatorium met een 9 haar master af, met Frank van de Laar als hoofdvakdocent. Marte houdt erg van samenspelen en is dan ook graag bezig met kamermuziek. Zo werkt ze, behalve met Ruben, onder andere samen met Sabine van Lier (viool) en Elisabeth Schijns (cello), met wie ze Trio Panache vormt. Verder is ze actief als pianodocente in Utrecht en omgeving. Lees meer op www.martegerritsma.nl

Over Ruben Tekelenburg

Ruben Tekelenburg (1990) ging vanaf zijn zesde op keyboardles, maar de interesse voor de piano bleek groter: rond zijn twaalfde werd het keyboard definitief ingeruild voor de piano. Hij gaf in 2006 zijn eerste solorecital en won in dat jaar de Gulden Jeugd Keper: een aanmoedigingsprijs voor aanstormend jong talent in de gemeente. Vanaf 2008 volgde Ruben de vooropleiding voor het Conservatorium aan de Leeuwenkuil in Deventer, en behaalde hij prijzen bij onder andere het JMCO en het Prinses Christina Concours.

Vanaf 2010 volgde Ruben de opleiding klassiek piano aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Zijn bachelor- en masterexamens werden met een 9 beoordeeld. Tijdens zijn studiejaren heeft Ruben zich verdiept in pianospel, maar heeft hij ook koordirectie- en compositielessen gevolgd, koren begeleid, medezeggenschapsfuncties gehad en is hij begonnen met het geven van pianolessen. Twee jaar na zijn eindexamen mocht Ruben weer terugkomen bij ArtEZ, maar nu als docent.
Kortom: Ruben heeft zich ontwikkeld tot een breed georiënteerd musicus met uiteenlopende kwaliteiten. Lees meer op www.rubentekelenburg.nl.